tipslänk för chili kompisarFör att spara 20 kr varje månad för alltid, ange bara mitt telefonnummer 0792014166 när du beställer genom chilimobils hemsida.

Startsida
Frågor och svar
Guide till rabatt med tipslänk för chili kompisar 2022
Videoguide
Beräkna besparing

Hur fungerar chili kompisar?

chili har ett system som innebär att alla som har ett abonnemang hos chili kan tipsa vänner, bekanta och andra. Genom varje tipsning får den som har tipsat 20 kr i rabatt varje månad. Också den som registrerar sig genom någon annans tipslänk får 20 kr i rabatt, också varje månad! Detta innebär att en användare som är duktig på att tipsa vänner och bekanta kan sänka sin månadskostnad till 0 kr (man får dock – tyvärr – inte pengar av chili om man tipsat så att man har en rabatt som är större än månadskostnaden).

Rabatten man får via att ange mobiltelefonnumret för sin kompis gäller så länge den man tipsat eller blivit tipsad av själv har kvar och betalar för sitt abonnemang. Så om den man har blivit tipsad av eller tipsat byter operatör eller slutar betala så tappar man den tipsrabatt som man fått via sin tipslänk för chili kompisar. Det innebär att man gärna vill bli tipsad av någon som man kan vara säker på kommer att behålla sitt abonnemang. På samma sätt vill man gärna att de man tipsar behåller sina abonnemang, så att man själv får behålla den tipsrabatt som man fått via chili kompisar.

Exempel på hur rabatten du kan få via din tipslänk för chili kompisar fungerar:
På beställningar som görs i augusti 2022 har chilimobil sänkt priset för studenter till 165 kr per månad de första tre månaderna. De har ingen bindningstid och fria samtal och SMS.

Om du väljer det abonnemanget, som kostar 165 kr i månaden de första tre månaderna och därefter 329 kr i månaden, så betalar du alltså 145 kr i månaden de första tre månaderna och därefter 309 kr i månaden. Men bara om du anger mitt mobilnummer för chili kompisar ovan!

Om du dessutom själv lyckas tipsa tre personer, t.ex. ett syskon och två kompisar så får du ytterligare 60 kr rabatt. I så fall skulle din månadskostnad de första tre månaderna bli 0 kr och därefter 60 kr i månaden. Dessutom skulle ditt syskon och dina två kompisar få 20 kr rabatt varje månad eftersom de tipsats av dig. Alla vinner!

Om du jobbar hårt och lyckas tipsa sexton kompisar så skulle din månadskostnad bli 0 kr även efter de första fyra månaderna. Oj vad häftigt! Tyvärr får du inte tillbaka den ”överrabatt” som du skapar de första fyra månaderna när du bara ska betala 145 kr per månad.

chili har dessutom bra deals för dig som är student eller senior.

Du märker om du lyckats tipsa någon genom att du får ett mail. Sedan kan du gå in på din sida på chili och se hur många aktiva tipsningar du har genom chili kompisar och hur mycket aktiv rabatt du har på ditt abonnemang.

Mer exakt hur chilimobils ”spelregler” för tipslänkarna ser ut kan man läsa på deras dedikerade sida om tipslänkar här t.ex. framgår att
- För att få tipsrabatten behöver personen du har tipsat beställa och skriva in ditt mobiltelefonnummer. Det räcker alltså dessvärre inte med att tipsa muntligt.
- Du och personen som du har tipsat behöver ha aktiva abonnemang. Det vill säga har personen du har tipsat, pausat, avslutat eller inte betalat sin faktura så mister du som har tipsat rabatten. Aktiverar personen abonnemanget igen så kommer rabatten tillbaka.
- Ni behöver båda ha betalat månadens samt föregående månaders betalningar senast den sista i månaden för att tipsrabatten ska registreras på nästa månads faktura.

Hur mycket data (internetpott) behöver jag?

Chilimobil har fri surf. 25 GB data räcker mer än väl för de allra flesta. Enligt Post- och telestyrelsens statistik så var snittförbrukningen internetdata för ett mobilabonnemang 8 144 MB, dvs drygt 8 GB, 2020. Samtidigt var snittförbrukningen för ett mobilt bredband 38 788 MB, dvs nästan 40 GB per månad. Dessa siffror kan väntas gå upp ytterligare under 2021 och 2022, eftersom vi på grund av pandemi och distansarbete med största sannolikhet förbrukat mer data, både på fast internet som fiber, annat fast bredband och mobilt bredband.

chilis abonnemang går bra att använda både som ett abonnemang man har att ringa/smsa och surfa med eller bara som mobilt bredband. Det innebär att det inte finns några begränsningar i vad du kan använda abonnemanget till, utan du kan ha det både som ett ”vanligt” telefonabonnemang men också som mobilt bredband.

chili har inte kontantkort, mig veterligen finns det inte heller några planer på det.

Hur är chilis mottagning?

chili använder Tres nät. I ett test i tidningen mobil från februari 2021 fick Tres nät 85,78 % vilket klassades som ”excellent”. Beroende på vad det är fråga om för användning kunde Tre tävla om förstaplatsen enligt artikeln.Tres mobilnät fick 2022 högsta betyg i ”Excellent Consistent Quality” i Tutela:s oberoende test ”Sweden State of mobile experience” och fick bäst betyg för ”Video streaming experience”. Innan du beställer bör du kolla vilken operatör som har bäst mottagning där du bor, är det Tre/chilimobil så se till att skaffa chili och börja tipsa genom chili kompisar! chili täckningskarta finns här.

chilis simkort fungerar med både 2G, 3G och 4G. Stöd för 5G finns ännu inte. Kapaciteten finns i näten men vi får se när det kommer till chili-kunderna.

chilis sim-kort kommer utstansade för både vanligt sim, micro- och nano-sim och ska därför passa i alla telefoner. De har inte stöd för e-sim. Eftersom många telefoner men också smarta klockor som t.ex. Apple Watch är beroende av e-sim är det förhoppningsvis bara en tidsfråga innan chili börjar erbjuda möjlighet till e-sim.

Chilimobil har stöd för VoLTE. Det innebär att man kan surfa samtidigt som man pratar i telefon.

Summa summarum är vår bedömning att chilimobil erbjuder i stort sett samma tjänster som Tre, och framförallt samma täckning (dock ej 5G, se ovan), men är väldigt mycket billigare. Välkommen till chili du också!

Hur betalar man för sitt abonnemang på chili?

Hur man betalar på chili tycker jag är en av operatörens absolut största fördelar. Man behöver inte fundera över fakturor som man riskerar att missa eller betala för sent. Istället registrerar man sitt betalkort och pengarna dras varje månad från kortet. Jätteenkelt och smidigt. Är det så att man lyckats bra med sin tipslänk för chili kompisar så dras inget från kortet. Om dragningen misslyckas (t.ex. pga att kortet har gått ut eller att det inte finns pengar på det) så får man ett sms och möjlighet att fixa kortet eller lägga in ett nytt kort, sedan stängs abonnemanget av. Men man har möjlighet att aktivera det igen genom att betala. Det finns en bra tråd på chilis forum om de vanligaste frågorna ang. betalning.

Ska jag verkligen byta till chili?

Om du redan har Tre och är nöjd med mottagningen/täckningen så finns det väldigt få skäl som talar emot att byta till chili. Det är om det är någon specifik Tre-tjänst du vill ha, som inte chili har. Eller om du vill ha tidig åtkomst till 5G-nätet. Om du har någon annan operatör men vill spara pengar ska du byta till chili, särskilt om du tror att du genom att tipsa vänner och bekanta med hjälp av chili kompisar kan spara pengar för både dig och dina vänner. Om du vill veta hur mottagningen är kan du kolla täckningskartan. En bättre idé är förstås att kolla med någon som bor i närheten som har Tre eller chili – hur bra är mottagningen hos dig och i närheten av där du bor? Är mottagningen bra – byt till chili, få rabatt genom min tipslänk för chili kompisar, få ännu mer rabatt genom din egen tipslänk och – om du är duktig – sänk din månadskostnad till 0 kr! Sedan kan du lägga pengarna på roligare saker. Du får alltid 20 :- i rabatt för varje person du tipsar. Varje månad! Så en tipsning är värd 120 kr per år, helt fantastiskt!

Det ingår upp till 25 GB surf när du reser och roamar inom EU/EES. De har också abonnemang där Viaplay ingår. Utlands- och betalsamtal är avstänt som standard men går att slå på när man är inloggad i MittChili. Man kan också få 45 dagars gratis användning av Nextory, där det finns massor av ljudböcker och e-böcker. Kundservice finns tillgänglig på via chatt kl. 8-17 på vardagar.

En annan väldigt bra sak med chili är att de har ingen bindningstid. Du kan skaffa ett abonnemang och sedan säga upp det utan att behöva vänta flera månader. Det går också att ”pausa” sitt abonnemang en viss tid. Då kan man spara sitt nummer men slippa betala ett tag, t.ex. om man ska vara utomlands en längre tid.

Ytterligare en bra grej med chili är att det är enkelt att byta abonnemang. Det gör man enkelt genom att logga in på sin sida på en dator eller i mobilen. Eller i chilis egen app. Då kickar ändringarna in direkt och man får mer data (mot att man betalar mellanskillnaden mot ens nuvarande abonnemang förstås). Går man ner i datamängd kan man istället spara pengar och kanske till och med sänka sin månadskostnad till 0 kr om man har tillräckligt med tipsningar. Är man duktig med att byta upp/ner sig så kan man minimera sina kostnader.

Fler goda skäl att byta till Chilimobil finns på deras egen sida varför chili.© Copyright 2017-2022, chilikompisar.se